Pieter van Halder | Sales Manager

Ik weet precies wie ik ben en waar mijn potentie zit.

Zeg Pieter, jij bent Sales Manager, wat houdt dat precies in?

Als Sales Manager ben ik verantwoordelijk voor twee dingen: de zaken die we doen bij onze bestaande klanten en het binnenhalen van nieuwe projecten bij prospects. Bestaande klanten worden bediend door onze accountmanagers. Nieuwe klanten zijn een ander verhaal, samen met business consultants overtuigen wij hen om te kiezen voor GAC. Ik heb contact met ze, kijk waar hun uitdagingen zitten en vertaal deze naar wat wij te bieden hebben. Waar kunnen we de vertaalslag maken? De focus ligt hierbij op productiebedrijven; een van de drie “lines of business” waar GAC op focust.

Samen met het team zorgen we voor een goed gevulde order portefeuille, met de ambitie om te groeien. Ik denk op strategisch niveau na over hoe we die groei kunnen realiseren en wat we daarvoor nodig hebben.

Krijg je veel ruimte voor eigen ontwikkeling?

Ja, ik krijg binnen GAC veel vrijheid. Persoonlijk zorg ik ervoor dat ik blijf doen wat ik leuk vind. Ik hou van vernieuwing. Als ik zoiets zie, ga ik er ook echt wat mee doen. En dan zorg ik er uiteraard ook voor dat ik daar beter in word.

Ik ben benieuwd, wat zeggen collega’s over jou?

Dat zou je ze eigenlijk eens moeten vragen! Ik denk zelf dat ze zeggen dat ik een energieke kerel ben, die er altijd voor gaat. Eigenwijs, resultaat gedreven en gepassioneerd. Dat zijn zomaar wat termen die je wel eens voorbij zou kunnen horen komen.

Wat maakt dat jij lol hebt in wat je doet?

Diversiteit! Ik vind het ontzettend leuk om bij allerhande bedrijven binnen te kijken en die ook echt verder te helpen. Echt vanuit het proces, hoe kunnen wij dat bedrijf beter maken? Ik leer bij iedere klant wel iets nieuws. Als consultant had ik dat wat meer, maar ik vind het nog steeds ontzettend interessant. Wat doet zo’n klant, en wat kan er beter? Hoe kan het efficiënter en hoe kunnen wij daarbij helpen? En er dan natuurlijk voor zorgen dat zo’n klant ook voor GAC kiest. Dat maakt dat ik lol heb in mijn vak. Dat ik er energie uit haal.

En waar ben je trots op?

Dat ik kan doen wat ik echt leuk vind, bij een bedrijf dat ik leuk vind. Toen ik bij GAC begon zei ik: “Over twee jaar doe ik iets anders, dan ga ik naar de volgende.” Inmiddels werk ik hier alweer tien jaar. Dat zegt denk ik wel genoeg. Dat vind ik wel iets om trots op te zijn.

Dit wist jij nog niet over Pieter:

Zou graag een woordje Spaans spreken.

Leerde zijn vriendin in de collegebanken kennen. Tijdens een herkansing.

Wil graag weer eens een nacht doorslapen, maar ja, kleine kinderen hé.

Staat het liefst 3 keer per jaar op de lange latten, maar wel alleen met goed weer.

Als het kon, stond de barbecue iedere dag aan.