Marc Kersten | Lead Developer

Zo gaan we het doen!

Hé Marc! Wat is het laatste compliment dat jij kreeg bij GAC?

Dat was nog niet zo heel lang geleden! Op de valreep van vorig jaar wist ik nog een paar leuke dingen te realiseren bij klanten. Twee grote trajecten, waar heel wat verschillende partijen en partners bij betrokken waren en die daardoor niet heel doorzichtig leken, lopen nu als een trein! Altijd een fijn gevoel.

Wat doe je eigenlijk verder de hele dag?

Als Lead Developer druk ik eigenlijk de hele dag op enter. Nee, zonder gekheid. Ik maak oplossingen en zorg ervoor dat die van A tot Z kloppen. Vaak heeft onze klant wel een idee van wat zo’n oplossing moet kunnen, wat de specificaties ongeveer moeten zijn. Maar hoe? Dat is de vraag! En op die vraag geef ik antwoord. Door met mensen in gesprek te gaan en te wijzen op welke mogelijkheden er zijn en deze dan ook goed te onderbouwen, zorg ik dat er keuzes gemaakt worden. Zo gaan we het doen!

Wat vind je daar zo leuk aan?

Ik hou van techniek en vind het interessant om bezig te zijn met de inhoud. En om resultaat te zien bij de klant. Dat wanneer ik iets heb gebouwd, het ook echt die dingen doet waar de klant blij van wordt. Daarnaast vind ik de vrijheid die we bij GAC krijgen ook top. Als ik een dag thuis kan werken, is dat vaak geen probleem! Het is hier allemaal heel open, heel informeel. Ook de collega’s onderling. Het is een gemêleerd gezelschap, jong, oud, met allemaal een ander functieprofiel. Maar dat maakt het juist leuk.

Waar ben jij binnen GAC het meest trots op?

Ik heb een hele tijd in de SharePoint unit gezeten, waar ik zelf producten heb gebouwd. Een van die producten doet het nog steeds super goed bij klanten en draait als een zonnetje. Het idee kwam ook van mijn kant: ik zag de behoefte bij de klant en die vulden we met dit product in.

En buiten GAC?

Drie jaar geleden kocht ik een huis. Daar heb ik letterlijk alles aan verbouwd. Ik heb er alles uit gehaald, geen leiding bleef liggen. Tot op het zand. Ik doe alles zelf, ben er nog steeds mee bezig maar daar ben ik wel trots op. En op Gerrit natuurlijk, onze teckel.

Dit wist jij nog niet over Marc:

Is over tien jaar dé autoriteit op het gebied van integraties binnen GAC.

Weet alles over teckels, en heeft er zelf ook eentje: onze Gerrit.

Zou graag kunnen vliegen, helaas is het nog nooit gelukt.

Lust alles.

Rijdt op zondagochtend graag een rondje om de kerk. Met zijn motor.