Susan Pijnenburg

Susan GAC
Ambities waarmaken

In het kader van de internationale vrouwendag interviewde collega Anoeska met veel plezier onze Pre-Sales consultant én powervrouw Susan. Superleuk om even uit hun comfort zone te stappen en diverse thema’s met elkaar te bespreken. Dit zorgde voor een inspirerend gesprek tussen beide dames, waaruit blijkt dat Susan zowel zakelijk als privé haar “mannetje” staat en altijd haar ambities najaagt. Benieuwd naar haar stip op de horizon? Of hoe deze powervrouw haar mooiste rol als mama van Dani & Jason en haar functie als Pre-Sales consultant bij GAC combineert? Laat je inspireren!

Nice to meet Susan!

Wanneer Anoeska de eerste vraag stelt: Wie is Susan in het kort? Krijgt ze al lachend het antwoord ‘ik ben niet zo goed in interviews hoor.’ Dit antwoord beschrijft volgens Anoeska precies wie Susan is: scherp, bescheiden, eerlijk, direct, leuk en vooral vol energie. In dit rijtje mogen ook doelgericht en ambitieus zeker niet ontbreken. Susan is 31 jaar en samen met haar Chris de trotste ouders van hun zoontjes Dani & Jason.

Inmiddels is ze ook alweer bijna 10 jaar werkzaam bij GAC, een decennium met wederzijdse toewijding. Zo omschrijft ze haar carrière: als een mooie reis waarbinnen groei en ontwikkeling centraal staan, met GAC is dit wat Susan betreft nog steeds een geweldige ongoing rit!

Hoe ziet het carrière pad van Susan er tot dusver uit bij GAC?

Om eerlijk te zijn had ze toen ze 10 jaar geleden begon, nooit gedacht dat ze 10 jaar later nog steeds met zoveel plezier bij GAC zou werken. Dit betrof namelijk haar eerste serieuze baan. Via een gedeelde kennis, is ze na haar studie Bedrijfskunde Management, Economie en Recht (MER) direct bij GAC aan de slag gegaan.

Susan is gestart als Servicedesk Medewerker voor de Zakelijke Dienstverlening, met in haar achterhoofd de belofte dat ze kon doorgroeien naar een Consultancy rol. Dit groeipad sprak haar ontzettend aan, zo kreeg ze de kans om zowel de GAC-oplossing als de klanten beter te leren kennen. Haar allereerste klantproject als Consultant heeft ze zelfstandig opgepakt met een coach die haar op de achtergrond waar nodig ondersteunde. Later kwam ze erachter dat Projectleiding haar interesse trok. Ook van Projectleiding heeft ze mogen proeven. Hoewel dat haar goed is bevallen, had een inhoudelijke rol als Consultant haar voorkeur. Susan heeft toen een plekje veroverd in het High Potential programma van GAC, inmiddels bekend als de GAC University. Hier heeft ze een enorme groeispurt doorgemaakt, zowel zakelijk als privé.

En toen door naar Pre-sales...

Tijdens de projecten waar Susan destijds bij betrokken was, moest ze regelmatig presentaties geven. Ze bleek een natuurtalent! Zo kreeg ze de vraag vanuit het management of ze interesse had om aan de slag te gaan als Pre-Sales consultant. In eerste instantie aarzelde Susan of een meer commerciële rol wel bij haar past, maar ze wist toen nog niet precies wat een Pre-Sales rol inhield.

Susan besloot deze kans met beide handen aan te grijpen, met de mogelijkheid om terug te keren naar Consultancy. Door de uitdaging van Pre-sales voor DVL en vervolgens GRH aan te gaan, sprong Susan letterlijk in het diepe en omarmde ze de kansen die zich voordeden. Zo heeft ze haar vaardigheden voortdurend kunnen uitbreiden en ontwikkelen, nieuwe uitdagingen aangenomen en recent de kans gegrepen om ook Pre-sales te gaan doen voor onze Medical tak. Ze heeft in de afgelopen jaren geleerd te vertrouwen op haar eigen gevoel, met als positief resultaat dat ze blijvend kan inspireren!

Maar wat doet een Pre-Sales consultant bij GAC dan precies?

Als je Susan op een feestje zou tegenkomen en je haar zou vragen ‘Wat doe jij voor werk?’ zou je als antwoord krijgen: ‘Ik werk als Pre-Sales consultant bij GAC. Ik geef vanuit een inhoudelijke rol advies over hoe MKB-bedrijven in verschillende markten hun processen kunnen optimaliseren. Hoe uitdagingen kunnen worden opgelost met toepassingen binnen het Dynamics 365 platform en GAC-oplossingen’.

Susan inspireert klanten, vertaalt de uitdagingen van de klant o.a. door naar oplossingen. Een achterliggend doel is om van maatwerk- naar zoveel mogelijk standaardoplossingen te gaan. Met de huidige tools in het Dynamics 365 platform aangevuld met GAC-oplossingen is dit mogelijk! Ze vindt het leuk om haar gesprekspartners uit te dagen eens kritisch te kijken naar hun bedrijfsprocessen. De belangrijkste skill als Pre-Sales is dan ook goed kunnen luisteren. Daarnaast moet je oprecht geïnteresseerd zijn en kritische vragen durven stellen om de juiste informatie te verkrijgen, het is hierbij belangrijk om vooral geen aannames te doen of zelf in te vullen, maar echt goed luisteren.

Als Pre-Sales consultant is Susan dé brug tussen zowel de klantvraag als de vooruitstrevende Microsoft tools die beschikbaar zijn en adviseert ze de uiteindelijke oplossing die het meest geschikt is om te kunnen voorzien in de klantbehoefte. Ze verzorgt demo’s van de oplossingen, presentaties, maakt online content, voert diagnoses uit bij klanten, schrijft blogs en geeft Webinars. Wellicht heb je al wel eens een onlinevideo of post van Susan voorbij zien komen op LinkedIn of het YouTube kanaal GAC- On Air. Ze wordt vaak door klanten, prospects of op personeelsfeestjes van de Digital Neighborhood (voorheen Broad Horizon) herkend. Ze krijgt dan grappige reacties als ‘Hey, ik ken jou’ en ze heeft dan soms zelf geen idee wie de persoon voor haar is. A celebrity in the making…

Wat maakt haar werk nou zo leuk?

Wat voor Susan het werken als Pre-Sales zo leuk maakt is dat ze een fijne afwisseling en mix ervaart van kantoorwerk, klantbezoeken en thuiswerken. Elk klantcontact is anders, iedere organisatie is uniek, diverse processen, uitdagingen, ze heeft met verschillende personen te maken. Dat maakt het werk zo afwisselend en boeiend!

Daarnaast kan ze deze functie goed combineren met haar drukke gezinsleven, een mooi voorbeeld hiervan is het buiten de spits om kunnen reizen. Net als elke andere powervrouw heeft ze namelijk best een druk leven. GAC biedt haar de mogelijkheid de juiste balans te vinden tussen werk en privé. Zo heeft ze van jongs af aan al een passie gehad voor voetbal. Ze speelt op rechtsbuiten maar kan meerdere posities invullen. Heel kenmerkend want zo staat ze ook in het zakelijk leven.

Susan heeft de energie om haar ambities te verwezenlijken en streeft naar een leven dat gevuld is met leuke uitjes, borrelen met vriendinnen, reizen en leuke dingen doen met haar gezin.

Susans stip op de horizon?

Ze omarmt de visie ‘Growing Together’ en zou graag nog verder groeien in haar huidige functie. Als je het haar vraagt is er altijd ruimte voor verbetering. Zo wil ze haar presentatietechniek graag verder optimaliseren en zich als persoon blijven ontwikkelen. Op termijn ambieert ze een leidinggevende functie.

Als vrouw in de IT-branche is Susan van mening dat mannen over het algemeen momenteel de hogere posities bekleden. Maar ze ervaart een positieve beweging in de samenleving en er is al veel veranderd. Het lijkt haar ontzettend leuk om een team te motiveren, inspireren en samen verder te groeien. Organisaties zouden het beleid op de vrouw van vandaag moeten aanpassen. Wil je meer vrouwen in dienst hebben, maak het dan ook waar en biedt ze zeker voldoende uitdaging en kansen.

Als advies aan dames die ook in de IT willen werken wil Susan graag meegeven: grijp je kans! Blijf voor jezelf opkomen en geef aan wat je wil. Vergeet nooit dat je ook altijd kansen voor jezelf kunt creëren, door telkens op zoek te gaan en initiatief te nemen. Heb lef en ga vooral uit van jouw eigen kracht. Je kunt uiteindelijk meer dan dat je denkt en Anoeska weet zeker dat Susan hier het perfecte voorbeeld van is!

Geïnspireerd door het verhaal van Susan of op zoek naar een werkgever met oog voor een goede work-life Balance en de kans om jouw ambities waar te maken? GAC is nog op zoek naar powervrouwen voor diverse functies. Susan, Anoeska & onze corporate recruiter Karlijn vertellen je graag meer!

Neem contact op

Jouw verhaal hier?
Karlijn Klemans
Corporate Recruiter
E-mail mij