Paul GAC
Ontwikkelen

Deze week sprak Rachel voor de rubriek YOU + GAC met onze trainer Paul Velthuizen. Hij is inmiddels alweer 13 jaar met veel plezier werkzaam bij GAC. De positieve sfeer en onze (kern)waarden blijken erg goed aan te sluiten bij zijn persoonlijkheid. In de afgelopen periode werden onze trainingen op locatie, verruild voor het verzorgen van trainingen via Microsoft Teams. Het was even schakelen, maar in de praktijk blijkt dit eigenlijk heel goed te werken. Al kan een inleiding in de zoals Paul deze zelf zo mooi omschrijft ‘Microsoft-teams etiquette’ soms geen kwaad.

Wie is Paul in een notendop?

Paul vindt het heerlijk om zijn vrije tijd te spenderen in de natuur en kan echt genieten van een wandeling of een uitdagende fietstocht. Niet te flauw, want hij houdt wel van wat spanning in het parcours. Ook is hij regelmatig te vinden in het zwembad van zijn woonplaats Valkenswaard, naar eigen zeggen is de kwaliteit van het ‘water’ hier uitzonderlijk goed!

Alweer even geleden is hij hier voor de liefde naar toe verhuisd en hij heeft het erg naar zijn zin. Op zijn tijd genietend van een Belgische Trappist. Een fijne woonsituatie vindt hij belangrijk, voor zijn werk als trainer heeft Paul vele plaatsen in Nederland mogen ontdekken. Maar wat is het toch altijd fijn om alle hectiek achter je te laten en in alle rust terug te keren naar het Brabantse land.

Hoelang is hij al werkzaam bij GAC?

Al een hele tijd, officieel is hij op 1 februari 2007 in dienst gekomen. Zo nu hij het zegt, dat is toch alweer 13 jaar geleden! Paul had niet eerder van GAC gehoord en kwam van een grote organisatie. Voor hem misschien net iets te groot, een nieuwe uitdaging moest in ieder geval overzichtelijker zijn.

GAC bleek een schot in de roos, net groot genoeg om te kunnen ontwikkelen en klein genoeg om persoonlijk te blijven. Zijn eerste opdracht was er één om nooit te vergeten. Paul is namelijk aan boord gekomen om trainingen te verzorgen voor de Katholieke kerk. Dit vormde een bijzondere ervaring en gaf een mooie kijk in de verschillende bisdommen.

Wat voor werk doet hij precies?

Met veel plezier verzorgt Paul een breed scala aan (product)trainingen voor onze klanten. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan Business Central en Power BI trainingen. Hij vindt het erg leuk om dagelijks met verschillende medewerkers uit diverse branches te kunnen werken.

Waar haalt hij het meeste werkplezier uit?

Paul wordt echt gelukkig van een blije cursist. Hiermee bedoelt hij niet dat een cursist direct heel enthousiast wordt van hem zelf of zijn manier van training geven. Maar wel dat een cursist met een voldaan gevoel naar huis gaat.

In de afgelopen 13 jaar is hij als trainer een stuk pragmatischer geworden. Hij is zich zeer bewust van het feit dat je in je handen mag klappen, als 70% van de informatie blijft hangen. Om dit te kunnen realiseren zijn de zachtere competenties erg van belang. Dit betekent op een gevoelsmatige manier de verbinding op zoeken en op persoonlijk vlak contact maken met cursisten. Zijn vrolijke manier van training geven, met af en toe een knipoog en een grapje, past hier goed bij.

Heeft covid 19 invloed gehad op zijn werkzaamheden?

Ja, door de coronaperiode is zijn werk erg veranderd. Voorheen vonden alle trainingen voor 99% face to face, op onze locatie in Oirschot of bij de klant plaats. Inmiddels worden alle trainingen online aangeboden. Gelukkig was Paul er al aangewend om zijn trainingen via Microsoft-teams aan te bieden, hier waren dus niet veel aanpassingen voor nodig.

In de afgelopen periode heeft hij wel gemerkt, dat het geen kwaad kan om stil te staan bij zoals hij het zelf noemt de ‘Microsoft-teams etiquette’. Het lijken vaak open deuren, maar toch blijken ze in de praktijk niet vanzelfsprekend. Zo vindt hij het bijvoorbeeld belangrijk dat de camera’s aanstaan. Tijdens de inleiding van zijn trainingen geeft hij inmiddels een korte toelichting op zijn visie m.b.t Teams etiquette. Dit zorgt ervoor dat de trainingen, inmiddels op een efficiënte en duidelijke manier verlopen.

Wat is het leukste dat hij in zijn GAC-carrière heeft meegemaakt?

Dat zijn toch wel de vele inspirerende klantbezoeken, die hij in de afgelopen jaren heeft meegemaakt. Vaak wordt er alle tijd en ruimte genomen om hem te voorzien van een kijkje in de keuken. Zo ging hij op bezoek bij een klant die allerlei testen uitvoert voor de scheepvaart. Hier was letterlijk een golfslagbad nagebootst om te meten hoe boten op bepaalde golven reageren. Iets dat hij nooit eerder had gezien.

Ook een bezoekje aan een klant die eurobiljetten maakt zal hij niet snel vergeten. Bijzonder inspirerend om te zien waar biljetten van gemaakt worden en uit welke materialen ze bestaan.

Wat maakt het werken bij GAC uniek?

Zoals hierboven beschreven, de vele inspirerende klantbezoeken die hij heeft mogen meemaken. Maar vooral de betrokken collega’s, positieve sfeer en de eerlijkheid die er heerst. Iedereen is zichzelf, van top tot down merk je binnen GAC weinig verschil.

Daarnaast sluiten de (kern)waarden en normen goed aan bij de persoonlijkheid Paul.

Wie of wat inspireert Paul?

Laatst nog las hij een inspirerend artikel over de CEO van Fletcher hotel Nederland, bijzonder interessant om te lezen hoe zij met de coronacrisis zijn omgegaan. Zij hebben echt van de negatieve impact die corona heeft gehad op hun bedrijfsvoering, iets positief gemaakt. Een denkwijze die Paul zeker bewondert en nastreeft in zijn dagelijkse leven.

Naar zijn idee zouden we wel met zijn allen wat vaker met een grote boog om de vele selfmade goeroes heen moeten lopen. Bijzonder dat je vaak eerst een flink bedrag moet betalen voor je überhaupt iets te horen krijgt van hun denkwijze. Je hebt veel meer aan mensen die daadwerkelijk zelf met hun poten in de modder hebben gestaan. Een mooi voorbeeld hiervan vindt hij Steve Jobs.