Onboarding in corona tijd

Op 1 juni is Jeroen gestart in zijn nieuwe uitdaging als senior consultant bij GAC. Ondanks de gepaste afstand mocht een warm onthaal niet ontbreken! Een bijzondere eerste werkdag waarin het handen schudden, even werd verruild voor het desinfecteren van de handen. Maar dat mocht de pret niet drukken. Na het verkennen van de looproutes en het in ontvangst nemen van o.a. zijn laptop, lag een gedegen inwerkprogramma al op hem te wachten. Vandaag blikken we samen met Jeroen terug op zijn eerste maand, waarin onze collega’s elkaar gelukkig weer wat vaker mochten ontmoeten in Oirschot!

Is het beeld dat Jeroen vooraf van GAC had, voor hem bevestigd?

Jeroen was benieuwd of vitaliteit en een goede work/ life balance in de dagelijkse praktijk echt zo centraal staat, zoals GAC dit in de markt stelt. Naar eigen zeggen kan hij dit grotendeels bevestigen. Hij merkt dat vitaliteit in combinatie met het centraal staan van onze medewerkers een solide basis vormt voor goed werkgeverschap.

Hierbij kan o.a. worden gedacht aan de flexibiliteit gedurende de huidige coronaperiode of bijvoorbeeld de sportieve bootcamptrainingen die er wekelijks worden aangeboden. Maar ook het mentale aspect wordt niet vergeten, zo heeft Jeroen afgelopen vrijdag een interessante vitaliteitsworkshop voor nieuwe medewerkers bijgewoond. Hierin werd voor hem nogmaals bevestigd, dat GAC als organisatie goed beseft dat onze medewerkers de drijvende kracht achter onze producten en diensten zijn.

Hoe heeft Jeroen zijn eerste werkdagen bij GAC (op afstand) ervaren?

De indruk die Jeroen kreeg vanaf de aanloop tot het contract was goed. Hij kijkt positief terug op zijn eerste werkdagen, de ontvangst was leuk en prettig dat er direct een buddy voor hem klaar stond. Daarnaast dat hij inmiddels vele nieuwe collega’s heeft kunnen spreken, al dan niet online. Jeroen heeft gemerkt dat je ook virtueel mensen eigenlijk best goed kunt leren kennen. Al kijkt hij er naar uit om de komende weken nog vele collega’s en vooral zijn teamleden face to face te kunnen ontmoeten. Dan krijg je voor zijn gevoel toch net wat meer spontaniteit en non-verbale signalen mee.

Maar ergens vindt Jeroen het stiekem best prettig dat hij door de huidige tijd, gefaseerd met de vele gezichten achter GAC heeft kennisgemaakt.

Wat maakt voor Jeroen het werken bij GAC uniek?

Jeroen vindt het lastig, om hier na een maand al antwoord op te kunnen geven. Ondanks dat zijn eerste ervaringen positief waren, blaast hij zoals hij zelf zegt nooit zo hoog van de toren!

Echter ervaart hij wel dat GAC, als organisatie continue op zoek is naar verbetering zowel bij zichzelf, haar medewerkers als bij haar klanten. Daarnaast dat de centrale positie van medewerkers echt wordt erkend. Dit heeft hem positief verrast! Volgens hem zie je dit vooral terug in de waardering voor onze
medewerkers en het aandacht hebben voor een goede work life balance. Hij hoopt dat dit in de komende maanden alleen nog maar meer bevestigd zal worden.