Marilène GAC
Inspireren

Maak kennis met onze stralende Inside Sales collega Marilène en de groei die ze in de afgelopen 7 jaar heeft waargemaakt bij GAC. Rachel sprak met Marilène over de uitdagingen waar het Inside Sales team vandaag de dag voor staat, haar voice over kwaliteiten en de ambitie om het komende jaar onze klanten te voorzien van veel inspirerende en informatieve content. De eerste stappen hiervoor zijn inmiddels al gezet en Marilène kijkt uit naar alles dat dit jaar nog komen gaat!

Met wie hebben we het genoegen?

Onze Inside Sales collega Marilène, die inmiddels alweer 7 jaar werkzaam is bij GAC. Gestart direct naar haar studie Personeelswetenschappen, voor haar eerste baan op onze HR-afdeling. Na een leerzame tijd op deze afdeling, was Marilène in 2018 toe aan een nieuwe stap in haar carrière. Gelukkig vond ze deze intern en heeft ze in september van ditzelfde jaar nog de overstap kunnen maken naar de afdeling (Inside) Sales. Gaaf om dagelijks proactief bezig te zijn met onze producten, klanten en vanuit een hele andere point of view naar de organisatie te kijken.

Gedurende haar carrière bij GAC is Marilène trotse mama geworden van twee kids. Ze geniet enorm van het gezinsleven in Tilburg en deze rol is haar op het lijf geschreven. In haar jongere jaren heeft ze een mooie reis gemaakt naar Australië en Nieuw-Zeeland, hier heeft ze van alles ondernomen van bungeejumpen tot kerst en oud & nieuw vieren in een ander seizoen dan in Nederland. Een bijzondere ervaring, die ze iedereen die enigszins avontuurlijk is ingesteld zou aanbevelen! Daarnaast heeft ze in haar studententijd op de Universiteit van Tilburg, samen met enkele medestudenten een damesdispuut opgestart. In de hoogtij dagen hadden ze zo’n 25 leden, een uitdagend proces dat ze nooit zal vergeten.

Welke ambities heeft Marilène waar kunnen maken bij GAC Business Solutions?

In 2018 was Marilène toe aan een nieuwe uitdaging, op dat moment benaderde onze salesmanager Arthur haar of ze interesse had in een functie bij het Inside Sales team. In deze functie verzorg je offertes met uitbreidingen van de licentie en bijbehorende add-ons. Werk je met een Customer Engagement Plan om samen met onze klanten af te stemmen welke behoeften zij voor nu en in de toekomst voorzien en informeer je hen tijdig over de ontwikkelingen die binnen GAC en Microsoft spelen.

Door online steeds zichtbaarder te worden, proberen we onze klanten te inspireren en enthousiasmeren om in beweging te komen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het kiezen voor de nieuwste versie software in richting van de cloudoplossingen. Ook ondersteunen Marilène en haar collega’s onze Accountmanagers en organiseren ze events. Hopelijk binnenkort ook weer live!

In tegenstelling tot HR is Sales natuurlijk een stuk commerciëler ingericht. Toch trok Marilène destijds de stoute schoenen aan en hier heeft ze tot op de dag van vandaag, geen spijt van gehad.

Wat zorgt ervoor dat Marilène elke dag met plezier aan haar (thuis)werkdag begint?

Vooraf weet ze eigenlijk nooit hoe haar werkdag eruit gaat zien, geen dag is namelijk hetzelfde. Er komt altijd wel iets tussendoor. Hiervoor is enige flexibiliteit gewenst, maar dit maakt het juist uitdagend.

Daarnaast is de onderlinge team dynamiek erg prettig. Volgens Marilène dragen haar collega’s in positieve zin bij aan het werkplezier dat zij ervaart. Met die teamspirit zit het gelukkig binnen het Sales team, ondanks de afstand, helemaal goed! Ze zetten met zijn allen de schouders eronder, om tot het beste eindresultaat te komen.

Voor Marilène is dit ook wel de bindende factor bij GAC. Iedereen staat voor elkaar klaar! Daarnaast is er een goede ondersteuning van bijvoorbeeld de afdeling Finance of IT, bij problemen loop je gewoon even binnen. De neuzen staan dezelfde kant op en je merkt dat we met zijn allen voor hetzelfde einddoel gaan.

Welke uitdagingen liggen er op de loer voor de afdeling Inside Sales in 2021?

We zullen onze klanten op een hele andere manier moeten gaan bedienen. De meer traditionele manier past niet meer bij deze voornamelijk online georiënteerde tijd. Inspirerende content speelt hierin een belangrijke rol.

Momenteel zijn Marilène en haar collega’s dan ook druk in de weer met het creëren van content, hierbij kun je denken aan blogs, video’s en Webinars. Een gave nieuwe weg om klanten op deze manier te kunnen inspireren en in beweging te krijgen richting onze Cloud oplossingen. Dit is meer gericht op het enthousiasmeren in tegenstelling tot de informatieve (onderhoud) telefoontjes. Voor Marilène is hierin ook een mooie rol weggelegd, ze voorziet met veel energie video’s van een voice over.

Welke kansen gaat Marilène zeker pakken in 2021?

Nog meer video’s voorzien van ‘dé Marilène’ voice over, ze vindt dit namelijk ontzettend leuk om te doen! En het gaat haar ook nog eens goed af, ze had eerder niet durven dromen dat ze van deze hobby een stukje in haar functie kwijt zou kunnen.

Daarnaast veel content creëren, in welke vorm dan ook. Leuk om creatief bezig te zijn en zich op deze manier verder te ontwikkelen. Momenteel is ze zich aan het verdiepen in het schrijven van blogs. Vandaag de dag hoort dat er helemaal bij, veel meer online actief zijn dan offline. Wie weet komen hier in 2021 zelfs wel wat inspirerende en informatieve vlogs bij. De eerste stappen hiervoor zijn al gezet, zo heeft ze recent nog een goede ring light aangeschaft.

We hebben nog wat openstaande vacatures, waarom zouden potentiële nieuwe collega’s deze kans volgens Marilène moeten pakken?

Met stipt op één de doorgroeimogelijkheden die je kunt bereiken binnen GAC. Je staat zelf aan het roer van je carrière en wanneer je hierin een proactieve rol pakt is er veel mogelijk. Er wordt echt gekeken naar de juiste persoon, op de juiste plek. Marilène haar overstap van HR naar Sales is hier een mooi voorbeeld van.

Je bent vrij om het aan te geven wanneer je verwacht dat een andere rol of afdeling beter aansluit bij jouw ambities. Daarnaast wordt er gemanaged op basis van jouw talenten en dragen de GROW-gesprekken in tegenstelling tot (vaak eenzijdige) beoordelingsgesprekken bij aan het waarmaken van je ambities. Tot slot werken er bij GAC gewoon hele toffe, gezellige en collegiale mensen en worden er doorgaans vele feestjes en uitjes georganiseerd.

Dus… Marilène zou zeggen, pak deze kans waar wacht je nog op!