Marieke GAC
Inspireren

In deze nieuwe rubriek YOU + GAC geven wij onze volgers een kijkje in de gezichten achter GAC Business Solutions. Wekelijks zal onze corporate recruiter Rachel met één van onze collega’s spreken over thema’s als werkplezier, samenwerken en goed werkgeverschap. Maar ook door wie onze collega’s worden geïnspireerd in hun dagelijkse leven en waar hun hart sneller van gaat kloppen. Deze week trappen we af met onze receptioniste Marieke, die zowel onze gasten als collega’s met veel plezier voorziet van een warm welkom in Oirschot!

Wie is onze collega Marieke in een notendop?

Marieke is een echt buitenmens. Je kan haar niet blijer maken, dan met een heerlijke wandeling of een potje tennis in de buitenlucht. In haar werk is ze iemand die er volledig voor gaat en elke werkdag vol energie begint. Buiten haar werk is ze trotse moeder en gaat haar hart sneller kloppen van alles dat met interieur en styling te maken heeft.

Daarnaast heeft Marieke een grote passie voor gezonde voeding en de invloed hiervan op ons welzijn. De aandacht die hiernaar uitgaat binnen GAC, ervaart ze dan ook als zeer positief.

Hoelang werkt ze al voor GAC?

Zoals ze dat zo mooi zeggen is ze ‘via, via’ 2 jaar geleden bij GAC terecht gekomen. Een nieuwe uitdaging die destijds precies op het juiste moment kwam. In de plaatselijke supermarkt in Best, maakte ze een praatje met een oud zakenpartner die eerder door GAC was benaderd. Haar verhaal maakte Marieke direct enthousiast en zo is het balletje verder gaan rollen.

Wat voor werk doet ze precies?

Heb je even? Haar werkzaamheden zijn zeer divers, geen dag is eigenlijk hetzelfde. Haar functie zou je kunnen omschrijven als receptioniste, maar tegelijkertijd ook als gastvrouw en/of telefoniste. Werkzaamheden waar je o.a. aan kunt denken zijn het ontvangen van gasten, het afhandelen van inkomend telefoonverkeer, het verzorgen van attenties voor collega’s/ klanten en het zorgdragen voor de geldende corona maatregelen.

Op de woensdagen is Marieke ook in de bedrijfskeuken van GAC te vinden, waar ze met veel plezier de vitale lunch voor onze collega’s bereid. Hier komt haar passie voor gezonde voeding, goed van pas. Al met al dus een zeer divers takenpakket!

Waar haalt ze het meeste werkplezier uit?

Hier hoeft ze niet lang over na te denken, het ontvangen van gasten en hen voorzien van het spreekwoordelijke ‘warme bad’ blijft toch wel het allerleukste. De interactie met de gasten en vooral de diversiteit aan gespreksonderwerpen die hierbij komen kijken, zorgen voor een hoop werkplezier.

Marieke is dan ook erg blij dat er inmiddels weer wat meer gasten onze locatie in Oirschot bezoeken.

Wat is het leukste wat ze in haar GAC-carrière heeft meegemaakt?

Vorig jaar juni is Marieke met een groepje collega’s gaan zeilen in Almere, met afsluitend een gezellig etentje. Dit was een gave ervaring omdat ze een aantal van onze collega’s gedurende deze middag op een hele andere manier heeft leren kennen. Het leuke was dat collega’s van verschillende afdelingen door elkaar heen in teams werden ingedeeld. Hierdoor ontstond direct een andere dynamiek en interessant om te zien hoe goed iedereen eigenlijk samenwerkte.

Wat maakt het werken bij GAC voor haar uniek?

De open en persoonlijke cultuur die er heerst. Daarnaast de betrokkenheid van haar collega’s, leidinggevende en de directie. Volgens Marieke is het erg prettig werken met de korte lijntjes en kun je iedereen ongeacht zijn of haar functie gemakkelijk aanspreken.

Veel is vrij flexibel geregeld, er is aandacht voor persoonlijke gebeurtenissen en als je een goed idee hebt kun je deze altijd aandragen.

Wat inspireert Marieke?

In het dagelijkse leven wordt Marieke geïnspireerd door de antroposofische kijk op het leven. Dat staat voor, vrijheid van het denken, eigen waarneming en zelfstandig oordelen zonder de natuur uit het oog te verliezen.

Een mooi voorbeeld hiervan is de vrije school, waar haar kinderen inmiddels ook met veel plezier naar toe gaan.