Maak kennis met Maurice, Senior Consultant

Eind vorige eeuw, kwam onze collega Maurice in aanraking met Navision en hier ontstond zijn voorliefde voor alles dat met het IT en ERP te maken heeft. Sinds 4,5 jaar is hij met veel plezier werkzaam als Senior Consultant Productie. Maurice vindt het prettig dat hij mag samenwerken met een toffe club collega’s en de nieuwste (Microsoft) technologieën. Maar vooral dat hij bij GAC zelf aan het roer staat om zoals hij dit zelf zo mooi omschrijft; ‘de beste te zijn binnen zijn vakgebied'.

Wie is Maurice in een notendop?

Onze collega Maurice is werkzaam als Senior Consultant binnen het team Productie. Eind vorige eeuw, even geleden dus, kwam hij in aanraking met Navision en hier ontstond zijn voorliefde voor alles dat met het IT-vakgebied te maken heeft. Een dynamisch vakgebied, waarin hij binnen de kunststofbranche diverse nevenfuncties heeft bekleed.

Op 43-jarige leeftijd vroeg Maurice zich af; Wat is eigenlijk mijn stip aan de horizon voor de komende jaren? Op datzelfde moment zag hij dat GAC op zoek was naar consultant productie, deze functie trok direct zijn aandacht. Al snel kwam hij erachter dat de werkzaamheden, sterk overeenkwamen met de ervaringen die hij in de voorgaande jaren had opgedaan. Hij besloot de stoute schoenen aan te trekken en te solliciteren. Hier heeft hij tot op heden en dat is stiekem toch alweer 4,5 jaar geleden, geen spijt van gehad. Naast zijn kennis en ervaring met IT en Navision, bleek het erg prettig dat hij met zijn voeten in de spreekwoordelijke klei had gestaan. Dit vormde een mooie basis om succesvol te kunnen zijn in zijn huidige functie.

Naast zijn rol als consultant, is Maurice de trotse man van Ilse en vader van een heus koningskoppel. In Beek (dit ligt in Zuid-Limburg) houdt hij er een actief sociaal leven op na! Zo is Maurice actief in de politiek, speelt hij bij de harmonie en is hij jeugdbegeleider van een voetbalteam.

Hoe ziet een gemiddelde (thuis)werkdag van een Senior Consultant bij GAC eruit?

Rond 8 uur, oké soms half 9 loopt Maurice gewapend met een sterk bakje koffie en zijn laptop richting zijn thuiswerkplek op zolder. Hij start elke werkdag met het beantwoorden van de binnengekomen e-mails, al heeft hij deze vaak de avond van tevoren al met een schuinoog bekeken. Hierna gaat hij aan de slag met het maken van een diagnose en een functioneel ontwerp.

Gevolgd door het begeleiden en trainen van een klant. Dit betreffen verschillende soorten klanten, zijn klantenportefeuille is divers. Van bijvoorbeeld farmacie, tot chemie en productieklanten. Soms komen deze nog uit een Excel omgeving en krijgen ze Business Central of onze eigen productie 365 oplossingen. Het leuke hieraan is, dat je niet iedere dag met dezelfde soort processen en klanten bezig bent.

Tijd voor een lunch en een ommetje in het lentezonnetje. In de middag staan er nog een aantal Microsoft-teams vergaderingen op de planning. Met zijn collega’s, maar ook met klanten waar hij hier en daar nog wat input van nodig heeft. Ook in deze virtuele tijd vindt hij het belangrijke om goed in contact te staan met zowel zijn klanten als collega’s en waar nodig fungeert Maurice graag als vraagbaak. Zo de middag lijkt voorbij te zijn gevlogen, eens even kijken wat er morgen op zijn planning staat en dan snel door naar zijn voetbalteam.

Tegen welke uitdagingen loopt Maurice momenteel aan?

De communicatie met zowel zijn klanten als collega’s, hoewel er via Microsoft Teams veel mogelijk is, verloopt het soms toch net wat stroever. Je weet niet precies wat mensen daadwerkelijk denken aan de andere kant van het beeldscherm of wanneer ze tijd en ruimte hebben.

Voorheen als je fysiek naast elkaar of bij een klant op locatie zat, wist je dat diegene de komende uren beschikbaar was. Door de afstand en de hectiek die de tegenwoordige tijd met zich meebrengt gaat de snelheid soms verloren. Dat is jammer, maar dit is de situatie waar we mee om moeten gaan.

Wanneer klapt Maurice op de vrijdagmiddag naar volle tevredenheid zijn laptop dicht?

Dat is een hele goede vraag… Eigenlijk kunnen dit verschillende zaken betreffen, bijvoorbeeld wanneer hij een klant echt verder heeft kunnen helpen. Of juist een collega, van elkaar kun je namelijk veel leren. Het is fijn, dat er binnen GAC een omgeving heerst waarin er voldoende ruimte is om kennis met elkaar te delen.

Maar ook als een klant aangeeft tevreden te zijn over zijn inspanningen, komt met positieve feedback of een project met succes binnen tijd en scope is afgerond. Dat geeft natuurlijk altijd een goed gevoel om het weekend mee te beginnen.

Het komt ook zeker wel eens voor dat Maurice in het weekend nog even doorwerkt. Al probeert hij dit wel zoveel mogelijk te beperken. Gelukkig is er binnen GAC ook aandacht voor een goede work-life balans, wat best prettig is met zo’n druk sociaal leven!

Wat was het hoogtepunt in de afgelopen 4,5 jaar?

Moeilijk om één hoogtepunt te kiezen, want eigenlijk vormt iedere live gang met een klant een uniek hoogtepunt. Momenten waar hij altijd met veel plezier naar toe werkt en uitkijkt.
Daarnaast heeft hij eerder een project in Engeland mogen uitvoeren, nu hij er zo over nadenkt was dat toch wel echt gaaf om te doen. Leuk om in een andere omgeving actief met zijn vak bezig te kunnen zijn.

Welke ambities gaat hij zeker nog waarmaken?

Maurice heeft altijd geroepen, dat hij de beste wil zijn in zijn vakgebied. Eerder in de kunststof branche is hij leidinggevende geweest, maar een ambitie als leidinggevende bij GAC heeft hij niet. Wel wil hij nog steeds de beste zijn!

Doormiddel van de grow gesprekken die hij heeft met zijn manager Jan Aarts, onderneemt hij diverse stappen om de beste te ‘worden’ en te blijven. Hij ervaart het als prettig dat hij zelf aan het roer staat om zijn ambities en doelen waar te maken. Al worden er meer dan genoeg handvatten aangereikt in de vorm van studies, certificeringen maar ook ervaren collega’s die voor hem klaar staan.

Waarom zou je als consultant jouw ambities bij GAC komen waarmaken?

Allereerst is het een leuk en vitaal bedrijf om voor te werken en krijg je er als bonus een hoop gezellige en inspirerende collega’s bij!
Je kunt het verschil maken binnen de organisatie en je werkt altijd met de nieuwste (Microsoft) technologieën. Denk hierbij niet alleen aan Business Central maar ook aan het Power Platform. Tot slot vele gave projecten en een diverse klantenportefeuille. Dus wat wil je nog meer?

Geïnspireerd door het verhaal van Maurice, ervaring met ERP, CRM, Business Central of Microsoft Dynamics en op zoek naar een nieuwe uitdaging? Let’s grow together! Wij zijn namelijk nog op zoek naar innovatieve consultants.

Interesse? Bekijk hier onze vacatures of neem contact op met onze recruiter Rachel van Brunschot. Zij is bereikbaar op 06-46101488 en benieuwd naar jouw ambities!