Maak kennis met Martijn, projectmanager DVL

Dagelijks inspireert hij met veel plezier vanaf de zijlijn en stelt hij de kaders. Zoals Martijn dit zelf zo mooi omschrijft; ben je als projectmanager bij GAC dé dirigent, niet de architect. Het betreft een uitdagende rol, waarin hij zich bezighoudt met projecten die o.a. betrekking hebben op CRM & Powerplatform en Business Central implementaties. Met de teamspirit zit het binnen team DVL, ondanks de ‘afstand’ helemaal goed!

Met wie hebben we het genoegen?

Onze goedlachse team- én projectmanager Dienstverlening (DVL), Martijn Leniger. Inmiddels alweer ruim een jaar met plezier werkzaam bij GAC en getriggerd door het enthousiasme van onze HR-manager Jennifer bij GAC terecht gekomen. Als doorgewinterde projectmanager inclusief jasje en bijpassend dasje kwam hij langs in Oirschot voor een oriënterende kennismaking. De klik was er direct en al snel werd zijn vertrouwde dasje verruild voor een comfortabelere business casual look.

Momenteel krijgt Martijn veel energie van zijn collega’s, projecten en bijbehorende resultaten. Hij maakt graag van deze gelegenheid gebruik om zijn projectteams even in het zonnetje te zetten. Zelf straalt hij liever op de achtergrond. Hij inspireert met plezier vanaf de zijlijn en stelt de kaders, maar het projectteam maakt het verschil.

In zijn vrije tijd ontpopt Martijn zich tot ware pizzabakker, uit zelfgebouwde pizzaoven in Berkel-Enschot. Op het menu verschillende smaken en specerijen, voor ieder wat wils in huize Leniger. Van deze momenten met zijn vrouw en drie tieners geniet hij enorm. Daarnaast slaat hij ook regelmatig een balletje op de tennis- of golfbaan.

Hoe ziet een (thuis)werkdag van een Projectmanager bij GAC eruit?

In de huidige tijd is het best een uitdaging om met elkaar in verbinding te blijven. Er ontstaat toch een hele andere dynamiek via Teams, dan wanneer je samen een kop koffie drinkt. Daarnaast heeft Martijn in de afgelopen periode gemerkt dat het persoonlijke face to face contact voor hem van onschatbare waarde is. Hij hoopt dat we elkaar snel weer wat vaker mogen ontmoeten in Oirschot.

Microsoft-teams is de eerste applicatie die hij opstart aan het begin van elke werkdag, gevolgd door Outlook en een goede bak koffie. Teams vormt tegenwoordig dé basis om snel te kunnen schakelen tussen de verschillende projecten en fases. Wekelijks staan er vele meetings op zijn programma. Ook het rapporteren, documenteren en factureren behoren tot de dagtaken.

Tussendoor nog wat hulplijnen uitzetten en als kers op de taart even brainstormen met het Sales team. Belangrijk om vanaf de start de samenwerking met elkaar op te zoeken en te ondersteunen waar nodig. Tot slot nog even checken of de projectleden alle ballen nog in de lucht kunnen houden van thuis onderwijs, tot thuiswerken, tot zich vitaal voelen.

Voor welke opdrachtgevers is team DVL actief?

Voor diverse financiële en IT-dienstverleners. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan De Jong & Laan en Pereira, maar ook aan opdrachtgevers als De BOM of Athora (o.a. bekend van Zwitserleven). 

Accountskantoor De Jong & Laan werkt met 700 medewerkers op een vooruitstrevende en multidisciplinaire manier. Om moderne ondernemers te ondersteunen is een continue analyse van financiële operationele data noodzakelijk. GAC ondersteunt hierin met behulp van het Dynamics platform Practice Management. Voor De Jong & Laan betekent onze Growing Together belofte dat onze projectteams een applicatie vormgeven die goed bij hun organisatie past en invulling geven aan de inrichting hiervan.

Als belastingadvieskantoor met diepe en brede fiscale kennis voorziet Pereira klanten van een persoonlijk en creatief advies op maat. Sinds 2009 is Pereira klant bij GAC. Begin 2020 zijn zij succesvol overgestapt van Navision naar Dynamics 365 Business Central 14. Voor hen zijn wij een behulpzame partner, met een goede bereikbaarheid van onze projectteams, die altijd denken in oplossingen.

En, hoe staat het met de teamspirit?

Martijn is erg trots op hoe ‘zijn’ mensen het volhouden in deze dynamische tijd. Hij is zich er maar al te goed van bewust hoe lastig het kan zijn om alle ballen in de lucht te houden. Van thuisonderwijs tot thuiswerken en alles dat daarbij komt kijken. Deze tijd doet een enorm beroep op ieders veerkracht. In zijn team verkeren ze over het algemeen gelukkig nog in goede gezondheid. Onderling heerst er veel positiviteit en ze weten elkaar te vinden waar nodig. Dus met die teamspirit zit het ondanks de ‘afstand’ wel goed!

Waar moet een nieuwe collega projectmanager zeker energie van krijgen?

Wat erg belangrijk is volgens Martijn, is dat je energie krijgt van het continue schakelen tussen verschillende projecten en klanten. Binnen DVL draaien niet enorme projecten, een investering van rond de 100K met uitschieters naar 200K & 300K behoren tot de grotere. Maar de inhoud en thema’s van de projecten zijn divers, wat het een uitdagende rol maakt. Van enerzijds Project Service Automation, CRM & Powerplatform tot anderzijds Business Central implementaties, uiteraard allen gebaseerd op het Dynamics365 platform van Microsoft.

Wanneer je elk onderdeel inhoudelijk wil behappen, is het wel van belang dat je al wat meters op de teller hebt staan. Echter hoef je natuurlijk ook niet alles te weten! Zolang je maar tijdig aan de bel trekt. Bij GAC hebben we meer dan genoeg technische collega’s in huis, die je inhoudelijk graag op weg helpen. Het belangrijkste is dat je de juiste kaders weet aan te brengen en projecten maakbaar maakt. Zoals Martijn dit zelf zo mooi omschrijft; als projectmanager ben je dé dirigent, zeker geen architect.

Tot slot moet je het leuk vinden, om continue de verbinding op te zoeken, te investeren in (klant)relaties en het inspireren van projectleden. Vooral in de huidige tijd vormt dit een mooie uitdaging, waarin je soms out of the box zal moeten denken en vooral proactief aan de slag zal gaan!

Waarom zou ik als ervaren projectmanager mijn ambities bij GAC waarmaken?

Verandering van spijs doet eten, dat heeft Martijn zelf mogen ervaren in het afgelopen jaar. Team DVL bevindt zich in de spreekwoordelijke ‘Oei ik groei’ fase. Volgens Martijn is dit een hele gave fase om in te starten. GAC is met ruim 140 medewerkers groot genoeg om professioneel te zijn en klein genoeg om persoonlijk te blijven. Door de korte lijnen kan er snel worden geschakeld. Martijn heeft eerder ervaren dat in grotere organisaties dingen vaak zijn zoals ze zijn. Eenzelfde soort functie bij een multinational zal anders worden beleefd. Als projectmanager bij GAC kun je écht het verschil maken! Initiatieven worden aangemoedigd, ondernemerschap gewaardeerd en er is voldoende ruimte om de functie naar eigen inzicht te vervullen.

Daarnaast is het gaaf en vooral leerzaam om met diverse afdelingen te mogen samenwerken, binnen alle lagen van de organisatie gaan we samen voor het gewenste eindresultaat. Een mooi voorbeeld hiervan is de samenwerking met de afdeling sales.

Geïnspireerd door dit blog? Mooi! Team DVL is namelijk op zoek naar een nieuwe collega. Heb jij net als Martijn al wat kilometers als projectmanager op de teller en krijg je energie van het schakelen tussen verschillende projecten en klanten? Dan drinken onze recruiter Rachel en Martijn graag een ‘virtueel’ kopje koffie met jou. We zijn benieuwd naar jouw ambities, let’s grow together!