Jan Willem GAC
Ontwikkelen

Maak kennis met onze collega Jan Willem, die inmiddels alweer 2,5 jaar werkzaam is als Functioneel Consultant. Rachel sprak met hem over de GAC University, zijn functie en over zijn passie voor het brouwen van bier. Wanneer ze samen terugblikken op zijn carrière bij GAC, blijkt dat ontwikkeling op zowel product als vaardigheden niveau toch wel dé rode draad vormt. Benieuwd wat de GAC University voor hem heeft betekent of waar Jan Willem dagelijks zijn werkplezier uithaalt? Lees snel verder.

Tijd voor wat chit chat… wie is Jan Willem?

Ondanks dat hij geen geboren Brabander is, voelt Jan Willem zich in de omgeving van Eindhoven helemaal thuis. De verhuisdozen zijn net uitgepakt, recent heeft hij namelijk zijn nieuwe appartement in Veldhoven betrokken. Hij is ruim 2,5 jaar werkzaam als Functioneel Consultant bij GAC Business Solutions. Time flies, when you’re having fun.

Dat Jan Willem niet alleen technisch sterk is onderlegd, blijkt uit zijn muzikaliteit. Vanaf zijn 10e levensjaar is hij niet meer weg te slaan bij zijn gitaar. Zijn passie brengt hij dan ook met veel plezier over op zijn vrienden- en kennissenkring die hij in zijn vrije tijd regelmatig voorziet van een gitaarles.

De bourgondische Brabantse levensstijl zit er inmiddels ook wel in. Zo beleeft hij veel plezier aan het brouwen van zijn eigen biertjes. Een hobby die professionele vormen begint aan te nemen. Er liggen grootste plannen om samen met een vriend een professionele ketel te gaan huren. Hun kennis hebben ze opgedaan uit volgens Jan Willem ‘de bijbel’ onder de bierbrouwers; Verander Water in Bier van Adrie Otte. De gouden tip voor alle bierbrouwers in de dop! Zijn collega’s kunnen deze hobby ook wel waarderen, tijdens de vrijdagmiddagborrel keuren en genieten zij regelmatig van de brouwsels van Jan Willem!

Hoe is Jan Willem met GAC in aanraking gekomen?

Zoals ze dat zeggen ‘via via’ kwam hij in contact met GAC. Zijn vorige werkgever was een klant van GAC, hierdoor sprak hij regelmatig met de collega’s van team Productie. Zij vertelde hem over de GAC University, een intensief programma dat je kunt vergelijken met een traineeship.

Het programma staat volledig in het tekenen van soft skills, consultancyvaardigheden en functionele inhoudelijke kennis. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan; op welke manier communiceer je met klanten bij tegenslagen of hoe kun je verwachtingen het beste managen, uiteraard uit nog veel meer. In een vogelvlucht word je ‘rugzak’ als het ware gevuld met alle benodigde productkennis, trainingen en praktijkervaring om succesvol te kunnen zijn in de functie van consultant.

Jan Willem had toen hij met het traineeship startte geen consultancy ervaring, wel enige kennis van software. Maar dit is zeker niet verreist, voor recent afgestudeerde studenten vormt dit programma een waardevolle opstap voor een carrière binnen IT. Goed nieuws, in oktober van dit jaar starten we weer met de GAC University en er zijn nog enkele plekken beschikbaar!

Wanneer is de functie van (functioneel) Consultant bij GAC iets voor jou?

Om te beginnen is het belangrijk dat je affiniteit hebt met software en het leuk vindt om met conceptuele technische problemen aan de slag te gaan. Daarnaast dat je het als een uitdaging ziet om vele ballen tegelijkertijd in de lucht te houden en energie krijgt van het ontmoeten van nieuwe mensen. Je krijgt veel verantwoordelijkheden en vrijheden in de rol van consultant. Het moet je wel aan spreken om blijvend te leren, want de ontwikkelingen binnen de branche en de Microsoft portofolio volgen zich in rap tempo op!

Voor een groot deel bestaat de functie uit het opbouwen van klantrelaties. Oprechte interesse speelt hierin een cruciale rol. Je bent vaak met meerdere projecten tegelijkertijd bezig, voor de ene klant een powerapp maken, voor de andere een diagnose en voor weer een ander software aan het implementeren. Wanneer je goed kunt schakelen tussen verschillende projecten en werkzaamheden vormt dit zeker een pré!

Werkplezier is een veelgehoorde term, maar wat betekent dit voor Jan Willem?

Voor Jan Willem betekent werkplezier dat hij met functionele problemen aan de slag kan gaan, zonder hierbij het menselijke aspect en de eindgebruiker uit het oog te verliezen. Leuk om elk probleem elke keer weer als een soort van puzzel op te lossen en hierbij proactief samen te werken met diverse betrokkenen. Ondanks zijn technische achtergrond zou het niets voor hem zijn, om bijvoorbeeld als programmeur alleen in de codes te duiken.

Daarnaast biedt het werken met software oneindig veel mogelijkheden, kijk bijvoorbeeld alleen al naar het Power Platform. Een gaaf ontdekkingsgebied, waarbinnen je je steeds verder en blijvend kunt ontwikkelen. Tot slot het afdeling overstijgend samenwerken in een team van gelijkgestemde en het sparren onderling met collega’s. Hierdoor ontstaat er dagelijks veel interactie, afwisseling en reikt zijn inhoudelijke kennis steeds een stapje verder.

Waarom zou je als consultant jouw stip op de horizon bij GAC verwezenlijken?

Binnen GAC heerst er een prettige bedrijfscultuur, voor Jan Willem betekent dit een juiste balans tussen formeel en informeel. Een cultuur die gebaseerd is op eigen verantwoordelijkheid, vrijheid en vertrouwen. Waarbij er aandacht is voor een goede worklife balance en er voornamelijk wordt gekeken naar de output niet naar de input.

Daarnaast zet de organisatie momenteel mooie stappen, wat gave kansen biedt voor nu en in de toekomst. Achter de schermen is alles goed geregeld. Hij werkt in een gezellig team waarbinnen er een positieve sfeer heerst en ze kunnen bouwen op hun manager. Als je de kansen pakt die er voorbijkomen is er veel mogelijk binnen GAC. De gezellige lunches en de vrijdagmiddagborrel vormen een kers op de taart. Komt toch dat bourgondische weer om de hoek kijken he.

Geïnspireerd door het verhaal van Jan Willem en ook op zoek naar een vliegende start van jouw IT-carrière of een vervolgstap als consultant bij GAC? Neem dan gerust contact op met Jan Willem of Rachel. Zij vertellen je graag meer over onze openstaande functies en het werken bij GAC!