Hoe is het nu met …? Deze keer Tim Meesters

De kantoorhumor, vitale lunch maar vooral de gezellige momenten met collega’s bij het koffiezetapparaat worden gemist. Maar eigenlijk ging het onze GAC-collega’s over het algemeen best goed af. Zou het werkende leven ook na de coronacrisis blijvend veranderen? Wij zijn benieuwd hoe onze medewerkers hierover denken. Samen met onze recruiter Rachel blikken een aantal van onze collega’s terug op de soms uitdagende maar ook waardevolle coronatijd. We trappen vandaag af met onze Finance manager, Tim Meesters.

Hoe is het nu met onze collega Tim?

Naar eigen zeggen; eigenlijk wel heel goed! Tim heeft zich weinig zorgen gemaakt en is de corona periode tot nu toe gelukkig in goede gezondheid doorgekomen. Daarnaast konden zijn werkzaamheden ook gewoon doorgaan en onderhield hij prettig contact met zijn team.

Echter is hij wel erg blij dat het sociale leven weer wat meer vorm begint te krijgen. Zo heeft hij afgelopen weekend al kunnen genieten van een heerlijk etentje bij zijn favoriete restaurant en staat het eerste uitje met zijn voetbalteam al op de planning. Uiteraard alles op gepaste afstand, maar dit zijn momenten waar hij echt naar uit heeft gekeken.

Wat heeft Tim het meest gemist in de afgelopen periode?

Hier hoeft hij niet lang over na te denken, het sociale aspect met stipt op nummer één! Zowel zakelijk als privé. Als alleenstaande in corona tijd ligt een gevoel van eenzaamheid soms op de loer. Vooral in de beginperiode waarin iedereen, zowel zijn vrienden, als zijn familie en zijn collega’s uiteraard in thuisquarantaine verbleven. Wanneer alle dagelijkse activiteiten zich ineens aan de eetkamertafel afspelen, wordt de wereld best klein.

Gelukkig kent de huidige tijd veel mogelijkheden om op afstand met elkaar in verbinding te staan. Het contact met collega’s via Microsoft-teams verloopt goed, maar toch anders dan face to face. Vooral de spreekwoordelijk ‘smalltalk’ bij het koffiezetapparaat of tijdens een potje tafelvoetbal miste hij.  Inmiddels heeft Tim weer met verschillende collega’s in Oirschot kunnen bijpraten en dat doet hem zichtbaar goed!

Hoe vindt Tim dat GAC als werkgever met de corona situatie is omgegaan?

Voor zijn gevoel heeft GAC ontzettend adequaat gereageerd. In een vroeg stadium is het management gestart met het inzichtelijk maken van diverse scenario’s en zijn onze medewerkers vriendelijk verzocht vanuit huis te werken. Er zijn apps ontwikkeld, wekelijkse nieuwsupdates verspreid en er is actief meegedacht om de juiste balans te bewaken tussen werk en privé. Ook nu we weer in beperkte mate vanuit kantoor werken, zijn er voldoende maatregelen getroffen en aanpassingen gerealiseerd.

Volgens hem heeft GAC in de afgelopen periode laten zien, dat het een zeer wendbare organisatie is. Tim vindt het ontzettend gaaf dat er allerlei initiatieven zijn ontstaan en onze GAC’ers erg creatief blijken te zijn. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de Webinars die door onze sales collega’s worden verzorgd. Zoals hij zelf zegt; dit is versneld digitaal transformeren in de breedste zin.

In welk opzicht is Tim zijn visie op thuiswerken veranderd?

Eigenlijk is zijn visie op thuiswerken onveranderd gebleven. Tim is van mening dat er altijd wel de ruimte en het vertrouwen zou moeten zijn om vanuit huis te werken. Hij is ervoor zichzelf wel achter dat, dat ene praatje bij het koffiezetapparaat en de sfeer op kantoor voor hem onmisbaar zijn! Zijn voorkeur gaat uit naar het werken op kantoor, maar hij sluit niet uit dat hij in de toekomst wel vaker dan voorheen een dagje vanuit huis zal werken.

Heeft het corona tijdperk invloed gehad op de vitaliteit van Tim?

Goede vraag! Tim heeft gemerkt dat hij gedurende het thuiswerken wel eerder even een frisse neus haalde of een blokje om ging tijdens de lunchpauze. Soms zelfs voor het werken in de ochtend, ter vervanging van de autorit naar kantoor. Echter liggen de zoete versnaperingen thuis wel eerder voor het oprapen. Maar daar heeft hij snel korte metten meegemaakt! De vitale gezonde lunch die dagelijks in Oirschot wordt geserveerd heeft hij wel gemist. Tim heeft ontdekt dat wandelen toch best fijn is en zou dit graag vaker doen, bijvoorbeeld tijdens de lunchpauze op kantoor. En… dat kunnen we bij GAC natuurlijk alleen maar stimuleren!