Hoe is het nu met …? Deze keer Max Mulders

De kantoorhumor, vitale lunch maar vooral de gezellige momenten met collega’s bij het koffiezetapparaat worden gemist. Maar eigenlijk ging het onze GAC-collega’s over het algemeen best goed af. Zou het werkende leven ook na de coronacrisis blijvend veranderen? Vandaag in de spotlight onze Senior Consultant, Max Mulders.

Hoe is het nu met Max?

Naar eigen zeggen; goed! Inmiddels wel gewend aan het ‘nieuwe normaal’ en een goede balans kunnen vinden tussen werk en privé. Wat in de beginperiode soms best even aanpoten was. Het vanuit huis werken kent ook één groot voordeel, omdat er zo automatisch meer ‘quality time’ met het gezin ontstaat. Heerlijke momenten met zijn dochtertje van vier, waar Max ontzettend van heeft genoten! Gelukkig heeft hij zelf qua gezondheid nergens last van gehad en zijn er in zijn omgeving ook geen dierbaren getroffen door het coronavirus.

Wat heeft Max het meest gemist in de afgelopen periode?

De gezelligheid op kantoor en een grapje en een grolletje op zijn tijd met zijn collega’s. Hij heeft gemerkt dat dit in de online Microsoft-teams meetings toch helaas wat minder van de grond komt. De insteek van deze meetings verloopt vaak wat strikter, dat is prettig en efficiënt maar hierdoor gaan de persoonlijke momenten sneller verloren. Het sociale aspect, is één van de reden dat Max weer wat vaker op ons kantoor in Oirschot te vinden is. Echt om zijn collega’s zoals ze dat zo mooi in de media zeggen; ‘te ontmoeten’.

Daarnaast de gezellige buiten de deur momentjes, die het gezinsleven sinds kort weer wat rijker is. Zo hebben ze al een bezoekje gebracht aan het pannenkoekenhuis. Stiekem is de rust en de 1,5 meter handhaving in deze normaal zo drukke en chaotische omgevingen eigenlijk best prettig!

Hoe vindt Max dat GAC als werkgever met de corona situatie is omgegaan?

Max ervaart het als positief dat GAC vanaf het eerste moment de RIVM-maatregelen strikt heeft opgevolgd. En nu we elkaar weer wat vaker in Oirschot ontmoeten heeft GAC naar zijn idee de juiste maatregelen getroffen. Daarnaast wordt er met ieders belangen rekening gehouden en waardeert hij de flexibiliteit. De wekelijkse Covid update was prettig omdat je op deze manier betrokken blijft.

Verder heeft hij ervaren dat er aandacht is voor ieders persoonlijke situatie en omstandigheden. Zo worden in zijn team elke dinsdag en vrijdag momenten ingepland om te checken hoe het met alle teamleden gaat. Erg belangrijk in een periode waarin privé en werk nogal eens met elkaar verstrengeld raken.

In welk opzicht is Max zijn visie op thuiswerken veranderd?

Max werkte voorheen al gemiddeld een dag in de week vanuit huis. Wat hem betreft mogen dit er na de coronacrisis meer zijn. Het prettige is dat de reistijd ontbreekt en hierdoor de flexibiliteit ontstaat om de werkzaamheden meer naar eigen inzicht in te vullen. Vooral tijd technisch levert dit voordelen op. Zo begint Max regelmatig al om 7 uur s ‘ochtends, zodat hij in de middag eerder kan stoppen. Hierdoor kan hij er eens op uitgaan met zijn racefiets of iets gezelligs ondernemen met zijn gezin.

Heeft het corona tijdperk invloed gehad op de vitaliteit van Max?

Zeker op zijn algehele vitaliteit beleving, vooral het 24/7 aanstaan heeft er in de beginperiode wel even ingehakt. Daarnaast het onwennige gevoel of hij er wel even op uit kon gaan om zijn geliefde rondje te fietsen of te gaan hardlopen. Het fulltime entertainen van een vierjarige en het tegelijkertijd uitvoeren van zijn werkzaamheden voelde soms best als een opgave. Maar erg fijn om hierin het vertrouwen en de flexibiliteit vanuit GAC te ervaren. Zo bestond bijvoorbeeld de maandagochtend uit werken, de maandagmiddag uit het vermaken van zijn dochtertje en de maandagavond weer uit werken. Een andere invulling van de dag, maar ook hieruit ontstaan mooie dingen. Inmiddels is er wat meer tijd om te ontspannen en geniet Max weer regelmatig van een rondje in de prachtige natuur.

Een goede balans tussen werk en privé met aandacht voor de persoonlijke omstandigheden van onze medewerkers, juist in deze uitdagende tijd! Dat betekent werken bij GAC.