Hoe is het nu met …? Deze keer Jennifer Schipper

De kantoorhumor, vitale lunch maar vooral de gezellige en spontane momenten op de werkvloer werden gemist. Maar eigenlijk ging het onze GAC-collega’s over het algemeen best goed af. Wij zijn benieuwd hoe onze collega’s de afgelopen periode hebben beleefd en hoe zij het ‘nieuwe normaal’ tegemoetzien. Vandaag praten we hierover met onze HRM Manager Jennifer Schipper, die vooral het sociale aspect erg heeft gemist!

Hoe is het nu met Jennifer?

Ze kijkt terug op een hectische tijd waarin het soms best pittig was om haar werkzaamheden te combineren met het thuisonderwijs. Maar anderzijds was het ook fijn om meer quality time met het gezin te hebben, al is ze blij dat haar zoontjes inmiddels weer naar school mogen. Jennifer is erachter gekomen dat lesgeven echt een vak apart is. Een diepe buiging voor alle docenten die ons land rijk is!

Inmiddels verkeerd het thuisfront zich weer in een rustiger vaarwater en is ze blij dat alles weer wat meer richting het ‘nieuwe’ normaal gaat. Vooral prettig dat we elkaar nu ook als collega’s weer kunnen ontmoeten in Oirschot. Het is toch best een bizarre en heftige periode geweest. Vooral de impact die corona heeft gehad op ons dagelijkse leven en de vele verontrustende berichten. Ze zou er niet aan moet denken dat haar zoontjes hun zo geliefde opa’s en oma’s hadden moeten missen als gevolg van dit virus.

Ergens geeft het haar ook een goed gevoel, dat we als organisatie nu beter zijn voorbereid indien een dergelijk soort situatie zich voordoet. Al hoopt Jennifer natuurlijk, net als iedereen dat we niet in het najaar nog eens voor deze uitdagingen komen te staan.

Wat heeft Jennifer in de afgelopen periode het meest gemist?

Zowel zakelijk, als privé het sociale aspect en spontaniteit! De beste gesprekken met collega’s ontstaan volgens Jennifer toch in de wandelgangen. Deze ontstaan helaas niet tot nauwelijks in vooraf ingeplande Microsoft-teams meeting, waarin je elkaar niet letterlijk ontmoet. Terwijl deze momenten voor haar juist van onschatbare waarde zijn. Ze heeft er dan ook naar uitgekeken om onze collega’s en haar teamleden weer te ontmoeten in onze wandelgangen.

En… zeker ook, het halfuurtje ‘Jennifer time’ in de ochtend met radio 538 onderweg in de auto naar een nieuwe werkdag. Even ontsnappen aan de waan van de dag en de hectiek die het gezinsleven soms met zich meebrengt. Daarnaast het genieten van een heerlijk stukje worteltaart op een terrasje in de zon met een vriendin. Dit zijn de momentjes die ze ontzettend heeft gemist en waar Jennifer juist zo blij van wordt!

Hoe vindt Jennifer dat GAC als werkgever met de corona situatie is omgegaan?

Volgens haar was het erg prettig dat we als medewerkers het vertrouwen hebben gekregen om vanuit huis, werk en privé naar eigen inzicht en tijd in te kunnen delen. Hier was vanaf de beginperiode geen enkele discussie over en dit zorgt voor een hoop rust als je alle ballen hoog moet houden.

Ook heeft GAC volgens Jennifer goed geïnvesteerd om de nodige voorzorgsmaatregelen op onze locatie te treffen. Hierdoor kunnen onze medewerkers elkaar nu weer in een veilige werkomgeving ontmoeten.

In welk opzicht is Jennifer haar visie op thuiswerken veranderd?

Voor Jennifer persoonlijk is haar visie op thuiswerken onveranderd gebleven. In eerdere functies was zij al gewend om meer vanuit huis te werken en voornamelijk te sturen op resultaat. Hier stond ze erg positief tegenover. Ze is blij dat door de coronacrisis, ook onze collega’s en managers hebben mogen ervaren dat thuiswerken in veel gevallen best effectief kan zijn.

Heeft het corona tijdperk invloed gehad op de vitaliteit van Jennifer?

Ja zeker, de combinatie van het thuisonderwijs en haar eigen werkzaamheden door laten gaan was soms een pittige. Voor haar gevoel stond Jennifer letterlijk continue aan, waardoor ze vaak pas laat in de avond even een momentje voor haarzelf kon inplannen. Anderzijds ontstond er juist meer ruimte om er tussen de middag even op uit te gaan. Even een frisse neus halen met de jongens zorgde voor een goede balans.

Helaas konden de pilates lessen ook voor een lange tijd niet doorgaan. Vol goede moed besloot Jennifer van alles in huis te halen om thuis aan de slag te gaan, maar deze goede voornemens zijn moet ze eerlijk bekennen in het water gevallen. Om in beweging te blijven is ze wel regelmatig gaan hardlopen door het mooie kanaalpark in Rosmalen.

Wat voor plannen heeft Jennifer voor de zomervakantie?

Haar gezin had voor de corona crisis grootste plannen gemaakt om vakantie te gaan vieren in Noord-Italië. Maar dit vond Jennifer met de kennis van nu toch wel een beetje spannend. Deze plannen worden een jaartje uitgesteld. Maar inmiddels zijn er volop nieuwe plannen gemaakt. Ze gaan erop uit in eigen land, Noord-Italië wordt verruild voor Appelscha en Ouddorp. De vakantieplanning blijft ondanks een wijziging van de bestemming onveranderd, eerst naar het bos en dan genieten aan zee. Een coronaproof vakantie, zonder mondkapjes waar ze met plezier naar uitkijken. Als het zonnetje zich dan ook nog eens regelmatig zou kunnen laten zien, wordt het vast alsnog een onvergetelijke zomervakantie!