Hoe is het nu met …? Deze keer Jan Karels

De kantoorhumor, gezellige momenten bij het koffiezetapparaat en de goed ingerichte werkplekken werden gemist. Inmiddels ontmoeten onze collega’s elkaar weer regelmatig in Oirschot en vormen de vakantieplannen het gespreksonderwerp van de dag. Vandaag blikken we met onze Manager Operations Jan Karels terug op de afgelopen periode en vooruit naar zijn vakantieplannen in eigen land. Het gave GAC zomergeschenk dat hij zojuist heeft mogen ontvangen, gaat in ieder geval mee naar Vlissingen en Castricum.

Hoe is het nu met Jan?

Jan is blij dat we zowel zakelijk als privé langzaam weer wat meer richting het oude normaal gaan. Dit doet hem zichtbaar goed! Het was een gezellige periode thuis met de kids en stiekem heeft hij genoten van de extra qualitytime met zijn gezin. Vooral van de kleine onderbrekingen gedurende de werkdag, bijvoorbeeld in de middag gezellig lunchen met de kids. Deze momenten zorgden ervoor dat je als gezin meer met elkaar in verbinding stond. Maar het thuisonderwijs in combinatie met het voltooien van zijn eigen werkzaamheden, was vaak
ook een uitdaging. In Jan zijn agenda stond 8 juni dan ook groot omcirkeld! De dag waarop de kids weer naar school mochten zorgde voor een keerpunt in huize Karels.

Wat heeft Jan het meest gemist in de afgelopen periode?

Met stip op één het sociale aspect! Het fysiek ontmoeten van zowel onze klanten als zijn teamleden heeft hij enorm gemist. Er ontstaat een hele andere dynamiek bij het koffiezetapparaat, dan in een online meeting waar iedereen toch meer zijn buurt afwacht. Jan vond dit erg jammer, want juist die spontane momenten bij het koffiezetapparaat zijn voor hem van onschatbare waarde. Ditzelfde geldt voor de gezellige momenten die hij normaliter met zijn vrienden beleefd. Bijpraten onder het genot van een biertje op het terras of in de kroeg is toch heel anders dan met elkaar op afstand via facetime. Gelukkig staan de eerste uitjes alweer op de planning, momenten waar Jan naar uit heeft gekeken!

Hoe vindt Jan dat GAC als werkgever met de corona situatie is omgegaan?

Volgens Jan had dit niet beter gekund, als werkgever zat GAC er namelijk bovenop. De wekelijks inhoudelijke updates vanuit de directie waren erg duidelijk. Ook zijn er diverse initiatieven ontstaan en hebben vele medewerkers zich van hun creatiefste kant laten zien. Erg leuk om te ervaren! Een goed voorbeeld hiervan vindt hij de GAC app. Hier kunnen onze medewerkers aangeven wanneer ze aanwezig zijn in Oirschot en hoe ze in de wedstrijd staan. Daarnaast is er een goede set aan maatregelen getroffen, waardoor we elkaar nu weer in een veilige werkomgeving kunnen ontmoeten. Voor Jan is in de afgelopen periode maar weer eens gebleken, hoe mensgericht GAC als organisatie is. Hij ervaart het als zeer positief dat indien mogelijk er rekening wordt gehouden met ieders persoonlijke situatie en belangen.

In welk opzicht is Jan zijn visie op thuiswerken veranderd?

Voor de coronaperiode werkte Jan nauwelijks vanuit huis. Zijn visie op thuiswerken is inmiddels wel verandert, via Microsoft-teams samenwerken werkt goed en vooral efficiënt. Daarnaast heeft het hem verrast hoeveel tijd erover blijft, als je niet hoeft te reizen. Hij verwacht dat GAC in de toekomst zal kiezen voor een pragmatische middenweg. Het ‘old skool’
bezoeken van klanten zal altijd blijven bestaan. Maar de flexibiliteit om remote en locatie onafhankelijk te kunnen werken kent zo zijn voordelen.

Heeft het corona tijdperk invloed gehad op de vitaliteit van Jan?

Jan zag veel succesverhalen van mensen die direct switchen van teamsporten naar individueel buiten sporten en allerlei (fitness)materialen in huis haalde. Hier had hij veel bewondering voor, ondanks dat hij zelf een fanatiek hardloper is kwam het er maar weinig van. Dit zat hem vooral in de veranderende dagindeling. Vaak was hij overdag druk in de weer met het verzorgen van thuisonderwijs en bestonden de avonden voornamelijk uit het inhalen van zijn eigen werkzaamheden. Hierdoor bleef er helaas weinig tijd over om te sporten.
Daarnaast werd er wat vaker dan normaal een gezellig flesje wijn opengetrokken en bleken de eetkamerstoelen niet gemaakt voor 8 uur thuiswerken. Van de corona kilo’s is gelukkig weinig sprake maar de afgelopen periode heeft zeker invloed gehad op zijn algehele vitaliteitsbeleving.

Wat voor plannen heeft Jan voor de zomervakantie?

Hij was van plan om er samen met zijn gezin voor 2 weken op uit te trekken naar Italië. Maar dit schuiven ze even door naar volgend jaar, om met volle teugen te kunnen genieten van de volledige Italië beleving. Italië heeft dit jaar plaatsgemaakt voor het hopelijk zonovergoten Vlissingen en Castricum. Hij heeft ernaar uitgekeken om na deze intensieve periode even de boel, de boel te kunnen laten. Al moet hij nog even wachten tot 3 augustus. In de tussentijd geniet Jan nog even van de rust op kantoor, de prettig ingerichte werkplekken en het gezelschap van onze collega’s.