Hoe is het nu met …? Deze keer Alex Frijters

De kantoorhumor, vitale lunch en gezellige momenten bij het koffiezetapparaat werden in de afgelopen periode gemist. Inmiddels ontmoeten onze GAC’ers elkaar weer regelmatig op ons kantoor in Oirschot en zorgen de looproutes door ons pand voor de nodige extra stappen per kantoordag. In het kader van vitaliteit, een win-win situatie! Ook vele van onze klanten kunnen weer worden bezocht op locatie, tot groot plezier van onze Accountmanager New Business Alex Frijters. Vandaag praten we met Alex over de uitdagingen waar hij in de afgelopen periode voor is komen te staan en zijn kijk op het ‘nieuwe’ normaal.

Hoe is het nu met Alex?

Het gaat goed! Er zijn zakelijk mooie initiatieven ontstaan, ondanks dat de afgelopen periode als Accountmanager New Business soms uitdagend was. De coronaperiode heeft ervoor gezorgd dat Alex zijn blik is verruimd en hij nieuwe kansen in de markt heeft kunnen signaleren. Met als positief resultaat nieuwe manieren van samenwerken binnen het team, maar zeker ook met klanten! Ook privé loopt het op rolletjes. Stilte voor de storm die in augustus gaat komen, maar hier kijkt Alex met veel voorpret naar uit! In augustus hopen hij en zijn vrouw namelijk hun eerste kindje op de wereld te mogen verwelkomen. Een bijzondere maar met corona in het achterhoofd ook spannende tijd. Het zou prettig zijn als de ‘raamvisite’ weer mag worden verruild voor de oude vertrouwde kraamvisite. De beschuiten staan in ieder geval al klaar!

Wat heeft Alex het meest gemist in de afgelopen periode?

Hier hoeft hij niet lang over na te denken, het in verbinding staan met mensen zowel zakelijk als privé. Alex heeft het gemist om zijn klanten te kunnen bezoeken op locatie. Voor een buitendienst functie is het sociale aspect van onschatbare waarde! Via Microsoft Teams meetings ontstaat er toch een hele andere dynamiek, vooral bij nieuwe klanten is dit lastig. Fijn om nu weer in de auto te kunnen stappen, erop uit te gaan en relaties fysiek uiteraard op gepaste afstand te ontmoeten. Daarnaast erg jammer dat het geplande GAC-uitje op 12 en 13 juni door de Covid maatregelen niet door kon gaan. Alex had er na uitgekeken om onder het genot van een hapje, een drankje en wie weet zelfs een dansje, weer eens even goed bij te kletsen met zijn collega’s. Ook de wekelijkse uitjes naar de tennisbaan stonden helaas even on hold. Gelukkig kan hij inmiddels weer een balletje slaan en genieten van een heerlijk biertje in het tennispaviljoen.

Hoe vindt Alex dat GAC als werkgever met de corona situatie is omgegaan?

Hij kijkt hier positief op terug, voor zijn gevoel is hij als medewerker erg goed op de hoogte gehouden door GAC. Aan de hand van de diverse updates werden onze collega’s wekelijks geïnformeerd. Door de opgestelde richtlijnen en maatregelen is het volgens hem ook erg duidelijk wat er verwacht wordt. De werkplekken zijn op een juiste manier ingericht, de looproutes helder weergeven en de reserveringsapp werkt goed. Zelfs aan de gezellige sociale momenten bij het koffiezetapparaat is gedacht. Zo wordt het koffiezetapparaat via touchscreen pennen bediend en kan er op 1,5 meter verantwoord worden bijgepraat.

In welk opzicht is Alex zijn visie op thuiswerken veranderd?

Zijn visie op thuis werken is zeker veranderd door de afgelopen periode. Voor dat de coronacrisis uitbrak werkte Alex niet tot nauwelijks vanuit huis. Echter heeft hij gemerkt dat de flexibiliteit vanuit zijn thuislocatie toenam. Het inplannen van werkzaamheden gaat gemakkelijk en het niet in file staan bespaart een hoop tijd.

Toch vindt hij het persoonlijk prettiger om ook regelmatig vanuit onze locatie in Oirschot te werken. Het afstemmen en sparren met collega’s, gaat toch net wat gemakkelijker. Ook vond hij het thuis soms best eentonig en miste hij de gezelligheid en dynamiek van kantoor. Vooral het verbreken van de highscore bij de spelautomaat, dat bijdraagt aan net wat extra vertier en ontspanning tijdens de break! Tijdens de Lock down periode pakte Alex ook geregeld de telefoon, om gewoon even ongedwongen bij te kletsen met zijn collega’s. Lopend met zijn telefoon in de hand ontstaat er toch een ander sfeer dan in een Teams meeting, die vaak een zakelijke insteek kent.

Heeft het corona tijdperk invloed gehad op de vitaliteit van Alex?

Zeker in de beginperiode heeft het veel invloed gehad, omdat de wekelijkse potjes tennis niet door konden gaan. Anderzijds konden ook de terrasjes en al het lekkers dat daarbij hoort niet bezocht worden. Maar de Lock down periode zorgde er toch wel voor dat er op een bepaald moment meer op de bank werd gehangen dan gesport. Halverwege besloot Alex dat, dat geen lang leven beschoren was en pakte hij zijn oude hobby mountainbiken weer op. Tweewekelijks genoot hij toen op de mountainbike van al het moois dat het prachtige Loonse en Drunense duingebied te bieden heeft.

Wat voor plannen heeft Alex voor de zomervakantie?

In tegenstelling tot andere jaren, stond er voor deze zomervakantie eigenlijk al niet zoveel op de planning. Nog even doorwerken tot zijn dochtertje wordt geboren, of hij dan nog tot rust zal komen is nog maar even de vraag. Maar dat mag de vakantiepret zeker niet drukken. Tot het echte genieten van zijn nieuwe rol als vader mag beginnen, hoopt Alex in ieder geval nog een aantal klanten te mogen ontmoeten!