Blijf in beweging, juist in deze enerverende tijd.

Een goed gesprek in een verfrissende omgeving, onze collega Marc en zijn manager Dennis trokken er samen in de bossen tussen Best en Son op uit. Heerlijk even weg van dat beeldscherm en het nuttige (vergaderen) met het aangename (vitale wandeling) verenigingen. Komen die 4 muren ook zo op je af? De hoogste tijd om je wandelschoenen aan te trekken en samen met een collega te genieten van de prachtige natuur. Ben je nog niet overtuigd? Marc deelt graag zijn positieve beleving met jou!

Vandaag de dag, spenderen we aanzienlijk wat uren veelal zittend voor het beeldscherm. Camera aan, Microsoft Teams meeting in, weer uit en de volgende meeting staat alweer klaar. We staan letterlijk continue aan, ondanks dat we elkaar fysiek maar weinig ontmoeten. Marc voelde de behoefte om zijn manager Dennis weer eens te zien, maar vroeg zich wel af hoe ze dit zouden aanpakken binnen de geldende maatregelen?

Dennis kwam met het idee om bij te praten tijdens een wandeling in de frisse buitenlucht. Hij kende nog wel een mooie route in de omgeving van Oirschot. Dat Marc hier zelf niet eerder aan gedacht het. Als ervaren wandelaar sprak dit hem natuurlijk aan en zo geschiedde. In deze corona periode is het weer helemaal ‘hip’ en ‘happening’ om te wandelen. Voor Marc vormt dit in tegenstelling tot vele andere zeker geen Lock down gerelateerde activiteit. Zo liep hij eerder in 2011 met veel plezier de Nijmeegse Vierdaagse en haalde hij (met behulp van GAC) een mooi bedrag op voor Kika. Hij vindt het dan ook heerlijk om buiten actief te zijn. Helemaal in deze dynamische tijd is het belangrijk om tijdig je hoofd leeg te maken, even af te schakelen en voldoende te bewegen.

Marc beveelt dit niet alleen privé maar zeker ook zakelijk aan. Al wandelend ontstond er tussen hem en Dennis een hele andere dynamiek. Natuurrijke setting, weg van die witte muren en tegelijkertijd een ontspannen bezigheid. Al lopend spraken ze uitvoerig over de huidige thuissituaties, stay at home tips, maar ook over het groeipad dat Marc heeft bewandeld. Gaaf om op deze actieve manier ‘stil te staan’ bij de ontwikkelingen en uitdagingen van het afgelopen jaar.

Zelfs een heerlijk bakje koffie ontbrak niet tijdens deze ‘meeting’ in de buitenlucht. Gewoon vanuit de thermoskan in een rugzak, zo eenvoudig kan het zijn. Een korte pauze op een bankje aan het water en de heren begonnen aan hun laatste kilometers. Totaal niet gehinderd door de tijd, het rinkelen van hun telefoons of kantoor ruis. Deze middag heeft voor beide heren geleid tot een inspirerende en energieke beleving. Bijkomend voordeel, hun stappendoel is ook ruim overschreden.

Dus… Mocht je in deze vreemde tijden behoefte hebben aan een ‘goed’ gesprek met je manager, overweeg dan zeker om dit te combineren met een wandeling. Mogelijk ook een leuk idee om dit te ondernemen met een collega. Prettig om de (thuiswerk)ervaringen met gelijkgestemde te kunnen delen, vitaal bezig te zijn of gewoon weer eens te praten over de spreekwoordelijke koetjes en kalfjes.

Tot slot wil Marc meegeven, pas wel even je kleding- en schoenkeuze aan op de weersvoorspellingen en soms modderige bospaden. Helemaal als je net als Marc en Dennis voor een flink aantal stappen gaat, is het raadzaam om hier rekening mee te houden en zo de nodige blaren te besparen!