Anoeska GAC
Groeien

Vandaag in de spotlight voor de rubriek YOU + GAC onze gedreven Team Lead Inside Sales Anoeska Sardjoe. Zij kijkt met trots terug op de persoonlijke groei die ze in de afgelopen 13 jaar binnen GAC heeft mogen doormaken. Ook spraken we over de diverse GAC-events die ze normaal met veel plezier organiseert, deze staan helaas als gevolg van corona op een laag pitje. We sloten af met Anoeska’s grote inspiratiebron haar oma, die ze enorm bewondert om haar doorzettingsvermogen.

Wie is Anoeska in een notendop?

Anoeska is een geboren en getogen Bosschenaar. Haar oorsprong ligt in Paramaribo, Suriname. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht is ze niet geadopteerd. Haar ouders hebben haar samen met haar broertje met veel toewijding en gedrevenheid in Nederland opgevoed. ‘Met je papieren kom je overal’ was een veel gehoord credo in huize Sardjoe. Dit bracht haar met succes van de mavo tot het hbo, iets waar ze met trots op terugkijkt.

Voor haar grote liefde Fabrizio verliet Anoeska het bourgondische Brabantse land en verhuisde ze naar net over de grens in België. Waar ze inmiddels 15 jaar later, met veel liefde hun kinderen Giulia en Joshua tweetalig opvoeden. Eigenlijk zelfs drietalig, zo schakelen ze gemakkelijk tussen Nederlands, Italiaans en Surinaams. Naast het opvoeden van haar trots heeft ze een brede interesse voor muziek en alles wat met fashion te maken heeft. Je zal Anoeska dan ook niet snel betrappen op een mode flater.

Hoelang is ze al werkzaam bij GAC?

Alweer 13 jaar, wat vliegt de tijd! Via een oud-collega is Anoeska destijds bij GAC terecht gekomen. In april 2007 is ze gestart als Accountmanager binnendienst, een gave uitdaging want ze was meteen verantwoordelijk voor ruim 400 klanten. Samen met de buitendienst accountmanagers heeft ze de basis gelegd voor long term relaties met GAC-klanten. Door de jaren heeft ze veel kennis opgebouwd m.b.t. onze klanten, hun licenties en licentie structuren. Binnen GAC is ze werkzaam geweest in verschillende Lines of Business.

Momenteel werkt Anoeska als Team Lead Inside Sales. Ze is samen met haar team verantwoordelijk voor onze bestaande klanten. Hierover wil ze nog even kwijt, dat het beeld dat mensen van een Inside Sales rol hebben vaak niet klopt. Deze functie omvat veel meer dan alleen offertes maken. Het klinkt misschien administratief, maar in de praktijk heeft het zoveel inhoud. Er is veel persoonlijke klantcontact en kleine optimalisaties worden gerealiseerd. Het betreft eigenlijk voor 70% een accountmanagers rol, alleen het zetten van de uiteindelijke handtekening voor een groot project ontbreekt.

Dus… kunnen we deze gedachten nu voor eens en voor altijd uit de wereld helpen?

Waar haalt ze het meeste werkplezier uit?

Toch wel dat geen enkele dag in haar huidige functie eigenlijk hetzelfde is. Het betreft zeker geen spreekwoordelijke 9 tot 5 baan. De afwisseling en het samenwerken in een team spreekt haar erg aan.

Daarnaast krijgt Anoeska ontzettend veel energie van het organiseren van events voor onze bestaande klanten. Van de inhoud tot het bepalen van de locatie en de gehele organisatie hieromheen. Deze events staan momenteel als gevolg van corona op een laag pitje. Dat vindt ze erg jammer!

Heeft corona impact gehad op haar werkzaamheden?

De GAC-live klantevents zijn dit jaar helaas komen te vervallen. Normaal organiseren we in mei/juni een event op kantoor, door het jaar heen events met onze partners en klanten, diverse kennissessies en als kers op taart in november Smart Central. Dat we al vanaf november 2016 met veel plezier organiseren. Hier staat de ontwikkeling van bedrijfssoftware en procesinnovatie centraal. Voor GAC is het bijna een dagtaak om bij te blijven. Om onze klanten dit werk te besparen, presenteren we normaal ieder jaar op Smart Central de stand van zaken. In één dag nemen we onze klanten mee in wat de nabije toekomst gaat brengen en kunnen we gelijk sparren over de mogelijkheden voor hun organisatie. Het vervallen van deze events heeft veel invloed gehad op de werkzaamheden van Anoeska omdat zij hier verantwoordelijk voor is.

We doen er momenteel alles aan om onze klanten ook digitaal deze beleving mee te kunnen geven. De online GAC Webinars zijn hier een mooi voorbeeld van. Op deze manier kunnen we laten zien, waar we vandaag de dag staan en welke ontwikkelingen er plaats vinden binnen GAC en op Microsoft-gebied. Aan de andere kant ontstaan er door corona ook weer nieuwe initiatieven. Zo is Anoeska momenteel samen met haar collega’s druk bezig met het ontwikkelen van een online bestelportaal voor het bijbestellen van SaaS-producten voor klanten met een SaaS licentie.

Wat is het leukste dat ze in haar GAC-carrière heeft meegemaakt?

Voor Anoeska is dit de ontwikkeling die ze in de afgelopen jaren bij GAC heeft mogen doormaken. Ze kan echt stellen dat ze is gegroeid als persoon. Toen ze als 26-jarige voor het eerst het kantoor instapte, was ze erg gesloten, introvert en nauwelijks zichtbaar. In 2014 vond echt een omslagpunt plaats, door het vertrouwen dat ze kreeg werd ze steeds zichtbaarder en heeft ze een mooi groeipad kunnen bewandelen.

Hier is ze haar inspirerende collega’s en leidinggevende door de jaren heen erg dankbaar voor!

 

Wat maakt het werken bij GAC voor haar uniek?

De Brabantse cultuur die door alle lagen binnen de organisatie heerst. Je weet wat je aan elkaar hebt en je persoonlijke mening wordt gewaardeerd. Er wordt hard gewerkt maar er is zeker ook tijd voor plezier.

Daarnaast het vertrouwen wat Anoeska gedurende haar carrière pad binnen GAC heeft gekregen en haar stip aan de horizon. Ontwikkeling wordt erg gestimuleerd en wanneer je deze kansen ook daadwerkelijk pakt is er erg veel mogelijk.

Wie of wat inspireert Anoeska?

Haar oma. Als baby en daarna als jong meisje heeft ze heel wat weekenden bij haar oma doorgebracht. Zij voelt dan ook als een tweede moeder. Een supersterke, koppige vrouw met een enorm doorzettingsvermogen. Anoeska heeft zelf dochtertje Giulia die inmiddels 8 jaar is. Ze vindt het ontzettend belangrijk dat Giulia zich bewust is van wie ze is. Dat ze als meisje, alles kan doen en bereiken wat ze zou willen. Zolang ze zich er maar toe zet en ervoor gaat.

Giulia is het enige meisje in haar basketbalteam, maar Anoeska geniet als ze het vertrouwen van haar dochter op het veld ziet tussen de jongens. Het liedje: Who run the world, girls! van Beyonce, vormt dan ook het nieuwe credo in huize Sardjoe!